TUNA KIMBAP
Bahan-bahan:
- nasi (nasi biase je i pkai and without ant vinegar)
- timun
- telur
- tuna
- seaweed kering
Cara-cara:
- Letakkan seaweed kering ditempat yg rata dan kering, then letak nasi (x panas) di atas seaweed dan ratakan.Jangan letak nasi terlalu banyak, cukup setakat memenuhi seaweed.
- Kemudian letak timun jepun yang dipotong memanjang (lidi)...
- Gorengkan telur menjadi telur dadar nipis dan roll kannya
- Setelah letak timun di atas nasi + seaweed, taruk pule egg roll td dgn kemas.
- Tuna mayonnaise yg mmg ready made di tambah dalam kimbab = seaweed+nasi+timun+egg role+tuna mayonnaise
- Akhir sekali.....gulungkan kesemua bahan tadi yer!!! pastikan bentukkan jadi bulat ..nak senang pkai la bamboo matt...tp i gulung gitu sajew..
- Time nak potong....potong kimbab guna pisau tajam yang telah dibasah kan sedikit (hujung tempat yg tajam) supaya kimbab x pecah...dan senang untuk dipotong.
<<Bahan-bahan boleh dipelbagaikan lagi mengikut citarasa anda yerr >>
SELAMAT MENCUBA!! XD
No comments:
Post a Comment